3 tips tijdens de jacht

In Nederland mag je jagen, mits je dit tijdens het jachtseizoen doet. De overheid bepaalt deze seizoenen. In deze periode is het voor jachthouders en jagers met een jachtveld toegestaan om de wildstand in hun jachtgebied duurzaam te benutten. Maar, wat kun je tijdens het jachtseizoen doen om raak te schieten? In deze blog geven wij 3 tips!

Tip 1: Jachtkleding

Een belangrijk onderdeel is jachtkleding kopen. Voordat je het jachtgebied intrekt, is het belangrijk dat je aan je eigen comfort denkt. De techniek zit hem in de laagjes: draag meerdere lagen kleding om jezelf warm te houden. Wij raden aan om het bij 2 of 3 lagen kleding te houden. Daarnaast kun je gebruik maken van een camouflage pak. Zo val je amper op in de natuur. Kijk eens op www.jachtxl.nl voor een ruim assortiment.

Tip 2: Geduld

Bij jagen hoort natuurlijk geduld hebben. Het kan ontzettend lang duren voordat je iets in het vizier krijgt. Om het jezelf comfortabel te maken, raden wij je aan om een stoeltje mee te nemen. Je kunt een stoeltje kopen die makkelijk mee te nemen is. Het is ook verstandig om aan je gehoor te denken. Naast bescherming van je gehoord, kun je met een speciale koptelefoons ook communiceren met andere jagers.

Tip 3: Transport

De jacht is geslaagd! Om het geschoten wild te transporteren, raden wij je aan om een wildzak te gebruiken. Zo voorkom je bijvoorbeeld bloedvlekken in je wagen. Een wildzak maakt het in- en uitladen van het wild een stuk makkelijker. Naast een wildzak kun je een wildnet gebruiken: vliegen worden hierdoor op afstand gehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *