3 tips voor een dagje weg met senioren

dagje weg senioren

Steeds meer oudere mensen vereenzamen. Daarom is het belangrijk dat zij af en toe een dagje weg hebben. Een andere omgeving met sociale contacten. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee dient te houden. Zo is een goede rolstoel of rollator ontzettend belangrijk. Ook is een goede nachtrust belangrijk. Bekijk daarom eens een hoog laag bed of een seniorenbed. Zodra je deze hulpmiddelen in huis hebt gehaald, kun je een dagje weg met je vader/moeder/opa/oma. Waar gaat de reis heen? Voor meer inspiratie, bezoek je de website van Well-Fair

De Keukenhof

De Keukenhof is een bloemenpark ten noordwesten van Lisse. Je vindt in de Keukenhof zo’n 7 miljoen bloemen verdeeld over 32 hectaren. Hiermee is het de grootste bloementuin ter wereld. Elk jaar ziet het park er weer anders uit naar aanleiding van het thema van dat jaar. Het park is goed toegankelijk voor rolstoelen en scootmobiels en is ruim voorzien van aangepaste toiletten. Eigen scootmobiels zijn toegestaan. Geniet samen van de prachtige kleuren die de Keukenhof biedt!

Dierentuin

Net zoals de Keukenhof zijn dierentuinen ook goed bereikbaar voor rolstoelen en scootmobielen. Nederland kent diverse dierentuinen, verdeeld over het hele land. De meeste ouderen vinden dieren erg leuk. Elk park heeft wel een horecagelegenheid, waardoor jullie samen een kop koffie kunnen drinken. 

Museum

Het Rijksmuseum, museum Voorlinde of het Nederlands Openluchtmuseum. Dit is slechts een kleine greep uit musea die Nederland te bieden heeft. De meeste musea zijn goed te bereiken met rolstoel en rollator. Door deelname aan culturele activiteiten neemt de kwaliteit van leven toe. Museumbezoek is geschikt voor alle leeftijden. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *