3 tips voor een goede administratie

Je komt als ondernemer niet zomaar onder je financiële administratie vandaan. Er is waarschijnlijk niemand die opstaat en denkt ik heb echt zin aan aan mijn financiële administratie te gaan zitten. Toch is het wel erg belangrijk om je boekhouding op orde te hebben. Je kunt hiervoor ook een accountant in Zaandam voor inhuren zodat je van deze zorg af bent. Doe je het toch liever zelf? Dan hebben wij in deze blog een aantal tips voor je! Direct in contact met een accountant? Kijk dan op www.watacc.nl.

Maak het een gewoonte

Het inplannen van een vast moment voor het doen van je financiële administratie is misschien wel de belangrijkste tips. Plan bijvoorbeeld een vaste dag per week in voor je boekhouding. Zo kan je je de rest van de week bezig houden met de passie voor het ondernemen zelf. Plan genoeg tijd in om stress te voorkomen.

Zorg voor een goede organisatie

Er is niks vervelender dan het kwijtraken van belangrijke documenten en post die nodig is voor je boekhouding. Zorg er daarom voor dat je een vaste plek hebt voor alle inkomende post. Wat ook kan helpen is het aanschaffen van een map waar je alle documenten in bewaart die te maken hebben met de boekhouding. Het netjes houden van je kantoor kan hier ook aan bijdragen. Laat geen papieren meer slingeren en ruim je spullen netjes op.

Laat iemand je administratie nakijken

Het helemaal zelf doen van je administratie is geen gemakkelijke klus. Je krijgt te maken met veel verschillende regels. Vraag daarom iemand die jou hierbij helpt of je werk kan controleren. Hiermee verlaag je de kans op fouten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *