3 tips voor een mooie en praktische oprit

Tips voor oprit

Ga je de oprit opnieuw aanleggen of ben je een eigen huis aan het bouwen? Dan zul je ook moeten nadenken over de inrichting van de oprit. Wat valt er nu te beslissen over de oprit zul je misschien denken. Best veel. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om na te gaan of je een automatische inrijpoort en/of een carport wilt en met welk materiaal je wilt bestraten. 

Automatische inrijpoort oprit

Een inrijpoort geeft het aanzicht van je huis en oprit net dat beetje extra allure. Het zorgt voor een elegante uitstraling en houdt ongewenste personen buiten de deur. Een groot voordeel van een geautomatiseerde poort is dat je bij slecht weer niet de auto meer uit hoeft om het hek te openen en sluiten.

Carport

Een carport plaatsen heeft diverse voordelen. Naast dat het voor een fraai aanzicht zorgt, is het ook erg functioneel. Zo is je auto beschermd tegen alle weersomstandigheden en biedt het uitstekende bescherming tegen bijvoorbeeld roest. Daarnaast kan het ook perfect dienen om bepaalde materialen op te bergen. Denk hierbij voorbeeld aan een fiets of grasmaaier. We zien dan ook steeds vaker dat een carport wordt vervangen door een garage. 

Bestrating 

Houd bij het bestraten van je oprit rekening met het soort materiaal dat je gebruikt. Niet alle tegels zijn hiervoor geschikt, vanwege het gewicht van de auto(‘s). Laat je daarom goed adviseren. Naast dat het materiaal geschikt moet zijn voor je oprit, is het ook belangrijk om te bedenken wat voor stijl bij je woning past. Betonklinkers zijn klassiekers, maar je kunt ook kiezen voor natuurstenen tegels, keramische tegels, grind of grasdallen. Ons advies is om je goed te verdiepen in de opties, want ieder materiaal heeft zo zijn eigen voor- en nadelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *