4 soorten gevelbekleding

Is jouw woning of bedrijfspand toe aan een nieuwe uitstraling? Dan is het goed om na te denken over soorten gevelbekleding. Met gevelbekleding is jouw gevel jarenlang beschermd tegen de weersinvloeden. Naast dit praktische voordeel, ziet een gevel met de juiste gevelbekleding er meteen strak uit! Direct meer weten over gevelbekleding? Kijk dan eens op de website www.metadecor.nl.

Sierpleister

Een van de meest gekozen materialen om de gevel mee te bekleden is sierpleister – ook wel crepi genoemd. Gevelbepleistering komt in twee vormen: kunstharspleister en minerale pleister. Deze vorm van bekleding zal de gevel verfraaien, versterken en langdurig weerbaar maken. Een ander voordeel van gevelbepleistering is dat crepi in combinatie met gevelisolatie gezet kan worden. Hierdoor zal jouw woning of bedrijfspand minder energie verbruiken!

Aluminium gevel

Veel bedrijven, architecten en aannemers kiezen tegenwoordig voor aluminium gevelbekleding. Dit doen zij omdat veel mensen dit mooi vinden. Met deze manier van bekleding zorg je ervoor dat een gevel opvalt. Aluminium gevelbekleding is onderhoudsvriendelijk, omdat het geen stof en zand aantrekt. 

Steenstrips

Toe aan nieuwe bakstenen, maar geen zin om de muur opnieuw te metselen? Dan zijn steenstrips voor jou een goede oplossing! Steenstrips zijn erg dun en hierdoor is het makkelijk te monteren. Daarnaast is dit een sterke vorm van gevelbekleding.

Houten gevelbekleding

Tot slot willen we jou de vierde soort voorleggen: houten gevelbekleding. Met name hardhout is een populaire keuze, gezien de goede weerbaarheid tegen vocht. Hout geeft een mooie, rustieke uitstraling. Ook wordt er steeds meer gebruik gemaakt van gevelbekleding met houtcomposiet: dit zijn panelen van hout of bamboe gemengd met kunststof.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *