Akoestiek in huis verbeteren

akoestiek verbeteren

Galm, echo en hard geluid. We ervaren allemaal wel eens een slechte akoestiek. De akoestiek in een ruimte is medebepalend voor hoe wij die ruimte beleven. Je wilt dat het in je woonkamer gezellig is, dus ook gezellig klinkt. Een slechte akoestiek zorgt ervoor dat we ons niet goed kunnen concentreren, snel afgeleid zijn en meer fouten maken. Er zijn diverse akoestische oplossingen om akoestiek verbeteren. Welke oplossingen dit zijn, lees je in deze blog.

Akoestische panelen

Een stijlvolle oplossing voor een slechte akoestiek is het plaatsen van akoestische fotopanelen. Deze panelen verbeteren de akoestiek en verlagen galm door het geluid in de ruimte te absorberen.  Er zit namelijk een vulling in verwerkt. Deze neemt het geluid in zich op. De panelen zijn helemaal op maat te maken en je kunt zelf kiezen welke foto gebruikt wordt voor het wandpaneel. Op zoek naar akoestische panelen? Bekijk direct ook de mogelijkheden met pet felt!

Plaats raamdecoratie

Gordijnen zorgen voor gezelligheid, maar ook voor een betere akoestiek. Rolgordijnen of plissé gordijnen zijn ook raamdecoraties die kunnen helpen. Of combineer deze met overgordijnen voor de beste combi voor een betere akoestiek.

Demp de vloer

Naast gordijnen zorgen ook vloerkleden voor een betere akoestiek. Tegenwoordig kiezen veel huishoudens voor strakke, moderne vloer. Vooral PVC en tegels zorgen voor een hol geluid. Het neerleggen van een vloerkleed kan dus een goede stap zijn. Een hoogpolig vloerkleed in de zithoek verbetert de galm in je woonkamer direct.

Accessoires

Heb je na het plaatsen van gordijnen en een vloerkleed nog steeds last van een slechte akoestiek? Probeer dan een aantal accessoires in de woonkamer te plaatsen. Grote planten, schilderijen en kasten kunnen bijdragen aan een fijne akoestiek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *