Alles over de heftruck

De heftruck is uitgegroeid tot een onmisbare machine in het bedrijfsleven. Stel je wilt als bedrijf een Linde heftruck gaan aanschaffen. Voordat je dit doet is het natuurlijk wel belangrijk dat je wat dingen weet over heftrucks. In deze blog vertellen wij je alles wat je moet weten over heftrucks. Op zoek naar Linde heftruck onderdelen? Bekijk dan eens de website van Van Dijk Heftrucks uit Genemuiden.

Wat is een heftruck?

Een heftruck is een industriële truck die is aangedreven en wordt gebruikt om materialen te vervoeren. In 1917 werd de heftruck uitgevonden en in 1919 werd de eerste heftruck gebouwd door Lester M.Sears. De heftruck werd in die tijd gebruikt om zwaardere auto onderdelen te vervoeren. Tegenwoordig is de heftruck niet meer weg te denken voor vele fabrikanten en magazijnen.

Opleidingen en het heftruckcertificaat

Het is niet verplicht om te beschikken over een heftruckcertificaat als je een heftruck wilt rijden. Voor het rijden van een heftruck heb je natuurlijk wel deskundigheid nodig. Wanneer de werkgever een veilige werkomgeving wilt garanderen zal hij je kunnen verplichten om een certificaat te behalen. 

Om een heftruck te kunnen besturen moet je minimaal 18 jaar zijn. Als je aan bepaalde voorwaarden voldoet mag je als 16/17 jarige ook een heftruck besturen. Dit mag alleen als ze een heftruck certificaat hebben of als er goed toezicht op wordt gehouden zodat gevaren kunnen worden voorkomen.

Openbare weg of niet?

Een heftruck wordt vrijwel alleen op privé terrein gebruikt maar kan soms ook op de openbare weg voorkomen. Dit mag alleen als de heftruck breder is dan 130 centimeter en bestuurder een rijbewijs T bezit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *