Alles over een hielspoor

pexels-burst-545015

Misschien heb je wel eens last gehad van stekende pijn onder je hiel tijdens het staan of lopen. Dan heb je waarschijnlijk last gehad van hielspoor. Het hebben van fysieke klachten is natuurlijk nooit fijn en je wilt er zo snel mogelijk van af. Daarom is het goed om meteen onderzoek te doen naar jouw klachten en deze te behandelen. In dit blog vertellen wij je alles wat je moet weten over hielspoor. 

Wat is hielspoor?

Hielspoor is een verkalking van de peesplaat aan het hielbeen. Deze verkalking hoeft niet altijd klachten op te leveren. Wel gaat deze verkalking vaak samen met fasciitis plantaris, dit is een ontsteking van de pees die langs de onderkant van je voet loopt en het hielbeen verbindt met de bal aan de voet. Deze veroorzaakt dus de pijn. Hielspoor heeft haar naam te danken aan de vorm. De verkalking lijkt namelijk op de sporen die worden achtergelaten bij het paardrijden. 

Wat te doen tegen hielspoor?

Hielspoor is natuurlijk geen pretje en je wilt er daarom zo snel mogelijk van af komen. Je kunt zelf een aantal dingen doen om van hielspoor af te komen namelijk: rust nemen, speciale oefeningen uitvoeren, steunzolen aanschaffen en spierversterkende oefeningen doen. Als het goed is zal de ergste pijn van hielspoor binnen een paar maanden weg zijn.

Wanneer schakel je de huisarts in?

Bij ongeveer 1 op de 5 mensen zijn de klachten niet binnen een jaar verdwenen. Wanneer de pijn erg lang aanhoudt kan het verstandig zijn om een dokter in te schakelen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *