Alles over motorverzekeringen

Iedereen die een motor in zijn bezit heeft is wettelijk verplicht om deze te verzekeren. Je kunt kiezen uit verschillende motorverzekeringen. De beste verzekeringsvorm verschilt per persoon. Het is begrijpelijk dat je door alle mogelijkheden even niet meer weet waar je moet beginnen. Geen probleem, in deze blog geven wij je tips die zullen helpen bij het afsluiten van je motorverzekering.

De WA verzekering

De WA verzekering is verplicht om af te sluiten voor iedere motor bezitter. De WA verzekering zorgt ervoor dat de schade die jij met jouw motor veroorzaakt bij andere wordt vergoed. Hierbij wordt niet alleen de schade van de andere betrokken personen vergoed maar bijvoorbeeld ook de schade aan de weg.

Beperkt Casco

De tweede verzekering die je zou kunnen afsluiten is de beperkt casco verzekering. Deze verzekering vergoed schade bij brand, storm, bliksem, loslopende dieren, hagel, diefstal of een botsing. Hoeveel je vergoed krijgt bij deze verzekering is wel afhankelijk van een de dagwaarde van jouw motor. Dit is dus per motorrijder verschillend.

All Risk

De derde mogelijke verzekering die je kan afsluiten is de all risk motorverzekering. Bij deze verzekering wordt vrijwel alle schade gedekt. Denk hierbij aan schade bij slippen en van de weg raken. Hierbij is het niet van belang wie zijn schuld het is.

Waar kies je voor?

De perfecte motorverzekering is er niet. Dit hangt echt puur af van je eigen voorkeuren en wensen. Heb je bijvoorbeeld een goedkope motor en gebruik je deze niet vaak? Dan kan je beter alleen een WA verzekering voor de motor afsluiten dan aanvullende.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *