Alles wat je moet weten over de agribusiness

De Agribusiness is een grote sector. Onder Agribusiness verstaat men namelijk de gehele productiekolom van agrarische bedrijven. Hierbij kun je denken aan de opslag, transport, handel, verkoop aan consument en ondersteunende bedrijven. In deze blog vertellen wij jou alles wat je moet weten over de Agribusiness. Misschien is deze sector wel iets voor jou!

Werken in de Agribusiness

De agrarische sector bevat onder andere veehouderijen, akkerbouw en tuinbouw. Deze sector is een belangrijke pijler van de Nederlandse economie. Ben jij op zoek naar een baan als agrarisch medewerker? Dan kun je een bedrijf inschakelen dat gespecialiseerd is in Agri recruitment. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag als agrarisch medewerker. Als agrarisch medewerker ondersteun je de boer in zijn dagelijkse werkzaamheden op de boerderij. Wat voor soort boerderij dit is, bepaal je helemaal zelf! Natuurlijk ben je ook benieuwd naar het salaris van een agrarisch medewerker. Het gemiddelde salaris voor een agrarisch medewerker is in Nederland € 2.231 per maand. Meer weten? Kijk dan op de website van Nomilk2day.nl.

Opleidingsniveaus

Binnen de agrarische sector kun je aan de slag met verschillende opleidingsniveaus. Wil jij boer worden? Dan kun je beginnen met de lagere agrarische school. Vervolgens kun je een mbo-opleiding en hbo-opleiding volgen. Ook is er een universitaire studie mogelijk: de Landbouwuniversiteit in Wageningen.

Kantoorbanen

Misschien denk je dat er alleen banen in de agrarische sector bestaan, waarbij je op het land bezig bent. Niets is minder waar, want er zijn ook genoeg kantoorbanen te vinden in deze sector. Zo kun je bijvoorbeeld ‘Manager nutritional applications’ of ‘B2B accountmanager animal nutrition’ worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *