Alles wat je moet weten over het halen van je motorrijbewijs

pexels-javier-aguilera-2626668

Is het rijden van een motor een droom voor jou of gewoon iets wat je heel graag wilt? Dan zal je natuurlijk eerst je rijbewijs moeten halen. Om je rijbewijs te halen zal je een aantal dingen moeten regelen. In deze blog vertellen wij je alles wat je moet weten over het halen van je motorrijbewijs.

Inschrijven bij een motorrijschool

Voordat je je motorrijbewijs kan halen zal je natuurlijk eerst rijlessen moeten nemen. Maak een goed overzicht voor jezelf van alle rijscholen in de buurt. Doe vervolgens goed onderzoek naar de verschillende rijscholen die voor jou in aanmerking komen. Dit kan je doen door op zoek te gaan naar ervaringen van mensen die hier eerder les hebben gehad. Denk hierbij aan Google reviews en andere platformen. Ook is het checken van de slagingspercentages op het CBR een goede manier om een beeld te krijgen bij de motorrijschool in Zwolle.

Het halen van je theorie examen

Voordat je mag deelnemen aan het praktijkexamen zal je eerst je theorie examen met succes moeten afleggen. Dit zal je moeten doen bij een van de vele CBR locaties in Nederland. Dit examen bestaat uit 50 vragen van verschillende categorieën. Deze vragen bestaan uit de volgende categorieën: -Sleepvragen -Single – sleepvragen -Invulvragen -Hotspotvragen -Ja/nee vragen -Meerkeuzevragen Op de site van het CBR kan je meer informatie vinden over de vragen. Bereid je goed voor op dit theorie examen want dit wordt vaak onderschat. Het zou zonde zijn als je het theorie examen niet haalt want dit kost tijd en geld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *