Als Nederlander een auto in Duitsland kopen

Online een auto kopen wordt steeds populairder – en ook steeds gemakkelijker. De voordelen hiervan liggen voor de hand. Je hoeft niet naar een autodealer te gaan, het aanbod is enorm en het is mogelijk om een auto te zoeken op basis van een groot aantal verschillende criteria. Maar weet je dat je nog veel meer kan besparen door een auto in het buitenland te kopen? Als je een stukje over de grens kijkt dan zie je dat de prijzen van tweedehands auto’s vaak een stuk lager zijn. Vooral Duitsland heeft een grote automarkt met veel betaalbare tweedehands auto’s. Het is mogelijk om zelf een auto uit Duitsland te kopen en te importeren naar Nederland maar je kan hier ook een beetje hulp bij inschakelen.

Waar rekening mee houden als je een Duitse auto koopt?

Of je een nieuwe of tweedehands auto koopt, hangt af van jouw omstandigheden. Hoe lang blijf je hier? Hoeveel geld wil je uitgeven? Hoeveel kilometers rijd je? Wat voor soort ritten maak je (meer snelweg dan stadsritten)? Als je eenmaal weet wat voor auto je wilt kopen dan kun je op zoek gaan bij een van de grote Duitse auto websites en marktplaatsen.

Een auto kopen in Duitsland is niet eenvoudig

Een auto uit Duitsland kopen kan op het eerste oog moeilijk lijken maar het is eigenlijk simpeler dan je denkt. Het lijkt moeilijk omdat er een zeer groot aantal aanbieders is om uit te kiezen. En je weet niet welke Duitse autobedrijven betrouwbaar zijn. Het kan ontmoedigend zijn omdat de autoprijzen meestal hoger zijn en de hele zaak in een vreemde taal moet worden afgehandeld. Maar wees gerust. Het verschilt niet veel van het kopen van een auto in eigen land en er zijn zelfs bedrijven die speciale programma’s aanbieden voor de auto import en export.

Hulp inschakelen bij het importeren

Zie je het niet zitten om zelf aan de slag te gaan met het importeren of heb je alleen een beetje hulp nodig om het papierwerk in orde te maken? Voor al deze zaken kan je terecht bij Import-autos.nl. Hier kan je kiezen uit verschillende pakketten. Je kan hulp inschakelen bij een deel van het importproces of het gehele proces uitbesteden aan deze partij. Zelf hoef je dan alleen te wachten tot de auto bij je thuisbezorgd wordt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *