Basic safety refresher cursus

De basis safety training, ook wel BST genoemd, is een cursus voor scheepsbemanning. Tijdens deze cursus leren zij belangrijke basisregels over veiligheid. Naast deze training biedt G4S Veiligheids-trainingen ook een Basic safety refresher training, een herhalingstraining dus, aan. Bij deze cursus wordt de kennis van de bemanning over veiligheid opgefrist en wordt onder ander theorie en praktijk herhaald. Ook leren ze eventueel over nieuwe dingen die erbij zijn gekomen en hierdoor blijven ze up to date. Hierna kunnen ze weer veilig de zee op. Als je je vaak op zee bevindt is een maritieme training erg belangrijk. Hierom kun je ook de basistraining en herhalingstraining van de Basis Safety volgen bij G4S.

Inhoud Basic safety refresher

Naast deBasis Safety training kun je dus ook de refresher training volgen bij G4S Veiligheidstrainingen. Deze herhaling duurt in totaal twee dagen. Als je deze voldoende afsluit krijg je daarna een certificaat dat nog vijf jaar geldig is. Dit certificaat is belangrijk om te hebben en is bij G4S STCW gecertificeerd. Op de locatie van G4S in Heerenveen kun je de BST en refresher training volgen. Het programma van beiden heeft de naam Veiligheid aan Boord en hiermee krijg je dus de juiste kennis binnen en een vijf jaar geldig certificaat. Bij de cursus zit lesmateriaal, het certificaat, lunch en koffie inbegrepen.

Voorwaarden Basic safety refresher cursus

Als je de Basic safety refresher cursus wil doen, met je eerst kunnen aantonen dat je een medische keuring hebt gehad. Dit kun je doen door een Seafarer Medical Certificate te tonen. Dit certificaat krijgt elke scheepsbemanning. De basis safety refresher is dus ook voornamelijk bedoeld voor scheepsbemanning, of je dit nu als vast werkt doet of incidenteel werkt op een schip.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *