Checklist voor het verkopen van je huis

Taxateur Zwolle

Jullie zijn eruit: jullie hebben besloten om je huis te verkopen in Zwolle. Het verkopen van je huis doe je natuurlijk niet vaak in je leven. Er komt redelijk wat bij kijken en het is niet altijd even makkelijk om dit alleen te doen. Zo moet er een verkoopprijs worden bepaald, een promotieplan worden gemaakt en moet het huis klaar gemaakt worden voor bezoekers. In deze blog vertellen wij belangrijke punten om rekening mee te houden bij het verkopen van je huis.

Vraagprijs bepalen 

De eerste stap van het verkoopproces is het bepalen van de vraagprijs van je woning. Het is erg belangrijk dat dit goed wordt gedaan. Wanneer je dit niet goed doet kan dit je duizenden euro’s kosten. Om dit te voorkomen is het verstandig om je huis te laten taxeren in Zwolle. Taxateurs hebben jarenlang ervaring met het bepalen van huizenprijzen. Ze weten dus wanneer je meer of minder voor je huis kan vragen. Wanneer je een taxateur inschakelt zal deze bij jou op bezoek komen om het huis te bekijken. Vervolgens wordt er een uitgebreid rapport gemaakt.

Het huis verkoop klaar maken

Als je hebt besloten om je huis te verkopen zul je het huis natuurlijk zo aantrekkelijk mogelijk moeten neerzetten. Hoe aantrekkelijker het huis hoe hoger de verkoopprijs. Zorg er dus voor dat alle noodzakelijke reparaties zijn verricht. Wanneer potentiële kopers langskomen bij een bezichtiging is er niks zo vervelend als schuren in de muur, kapotte deurklinken en kapotte plinten. Zorg er dus voor dat het huis zo netjes en verzorgd mogelijk is en klaar voor bezichtigingen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *