De juiste VOG aanvraag doen

Er zijn situaties waarin een Verklaring omtrent het gedrag nodig is. Dit geldt bijvoorbeeld voor bepaalde sollicitaties, lidmaatschappen van schietclubs of bij een aanvraag voor een visum of emigratie. Het is dan wel belangrijk dat de juiste VOG aanvraag wordt gedaan. Hoewel de verklaring in de basis altijd hetzelfde is voor al deze situaties, zijn er wel kleine verschillen. Door met een kenner te werken kan je dit dan goed verzorgen. Het is belangrijk om dit goed aan te pakken.

De juiste periode bekijken

Een klein verschil tussen de soorten verklaringen is de terugkijktermijn. Dit is de periode van je verleden waar onderzoek naar mag worden gedaan. In de basis is dit een periode van vier jaar. Voor mensen onder 23 is dit maar twee jaar. Voor sommige branches is een uitzondering gemaakt van een extra jaar. Dat betekent dus dat vijf jaar teruggekeken wordt. Zedendelicten die je gepleegd hebt blijven altijd zichtbaar, ook na vele jaren. Het is zeer belangrijk om dit te weten.

Alle zaken goed op orde

Wanneer je zorgt voor de VOG, dan kan je daarmee aantonen dat je alles goed op orde hebt. Het is fijn om te weten dat je zonder zorgen aan het proces van de sollicitatie kunt beginnen. Met een goede verklaring op zak is de kans dat je de baan krijgt zelfs ook een stuk groter te maken. Uiteindelijk is dat ook je doel. Je wilt laten zien dat je ook echt iets te bieden hebt aan de werkgever als medewerker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *