De opkomst van elektrische voertuigen

De afgelopen jaren gaat het steeds vaker over elektrisch rijden, waarbij vooral wordt gedoeld op Tesla’s en andere typen elektrische auto’s. Maar in de slipstream van elektrische auto’s zijn ook andere elektrische voertuigen steeds populairder geworden. Wij maakten een inventarisatie van een aantal opvallende die je op de Nederlandse weg kunt tegenkomen.

De BSO-bus

Dit is de opvolger van de veelbesproken Sting, die in 2018 na een tragisch ongeluk van de weg werd verbannen. De BSO-bus is speciaal ontwikkeld voor de buitenschoolse opvang, om kinderen van school naar de opvanglocatie te vervoeren.

Deze “bus” laat zich het beste omschrijven als een elektrisch aangedreven bolderkar, waarbij de bestuurder achterop staat als op een Segway.

E-steps (en alles wat er op lijkt)

Over de Segway gesproken: er zijn nogal elektronische voertuigen waar staan de norm is. De bekendste daarvan – die ook met afstand het meeste rondrijdt – is de elektrische step. Hoewel die officieel vaak de weg nog helemaal niet op mag (elektrische steps moeten eerst worden goedgekeurd door het RDW), maken steeds meer mensen gebruik van dit vervoersmiddel.

Overigens is zitten zeker niet de enige optie. Wie voor de wat langere afstand toch liever zijn benen rust geeft, kan ook kiezen voor een e step met zadel. Dat is in feite een klein uitgevallen bromfiets.

Daarnaast mag natuurlijk ook het hoverboard niet onbenoemd blijven, die vooral aan populariteit wint onder mensen die zoeken naar een sneller alternatief voor lopen.

Elektrische auto’s voor kinderen

Om toch weer bij de auto’s terug te keren: ook de op afstand bestuurbare auto’s die groot genoeg zijn om kinderen te vervoeren mogen niet onbenoemd blijven. Steeds vaker zie je een dreumes voorbij scheuren in een miniatuur BMW of andere hippe cabrio, met daarachter een vader die zijn eigen jeugd heeft hervonden door die auto te besturen.

Elektrisch vervoer is natuurlijk de toekomst, dus het is een kwestie van afwachten wat voor wonderlijke voertuigen we nog meer op de openbare weg mogen gaan verwelkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *