De voordelen van een goed ingericht schoolplein

De inrichting van een schoolplein wordt steeds belangrijker. Waar het plein op school vroeger vaak bestond uit een stukje gras, een zandbak, klimrek en wat schommels, wordt er tegenwoordig goed nagedacht over de functie van het schoolplein. Hoe kunnen kinderen hun vaardigheden verbeteren en spelend leren? 

Wat zijn dan de voordelen?

Het goed nadenken over het speelplein inrichten heeft vele voordelen, waaronder:

Het bevordert het concentratievermogen

Het is gunstig voor de ontwikkeling van kinderen

Het zorgt voor persoonlijke ontwikkeling

Het stimuleert beweging

Het vergroot het sociale contact

Het zorgt ervoor dat kinderen minder snel verveeld raken op het schoolplein

Het draagt bij aan minder ruzie op het schoolplein

Het brengt rust in de klas

Groene schoolpleinen

We zien ook steeds meer groene schoolpleinen. Waar zand, groen en water gecombineerd worden. Klimmen en klauteren op boomstammen, opgaan in fantasieën door te spelen met zand en water: het kan allemaal. Het laat kinderen met een andere blik naar de natuur kijken.

Betere concentratie, persoonlijke ontwikkeling en sociaal contact zorgt voor een prettige leeromgeving. Beweging gaat overgewicht en een ongezonde levensstijl tegen. Welke juf of meester zegt daar nou nee tegen?! De schoolpleinen zijn zo ook duurzaam en toekomstbestendig. Met een een goed ingericht (groen) schoolplein geef je de leerlingen een goed voorbeeld.

Schakel een professional in

Wil je het echt goed doen qua schoolplein inrichting? Dan raden wij aan om met een professionele schoolplein inrichter om tafel te gaan. Zo’n bedrijf heeft ervaring in het aanleggen van schoolpleinen en kan met nieuwe invalshoeken komen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *