De wereld van engineering: dit zijn 4 focusgebieden

Engineering is het toepassen van wetenschappelijke en wiskundige kennis om problemen in de echte wereld op te lossen. Binnen engineering wordt er onderscheid gemaakt tussen de vier belangrijkste disciplines: mechanica, bouw, elektriciteit en scheikunde. Benieuwd welke verschillende focusgebieden er zijn. Wil jij er meer over te weten komen? Lees dan deze blog!

Mechanical engineering

Als mechanical engineer werk je aan diverse projecten. Zo ga je aan de slag met het ontwikkelen van waterstof tankstations of je verzorgt het tekenwerk van een brug. Met een studie Werktuigbouwkunde of Mechatronica kun je aan de slag in dit focusgebied. Ben jij benieuwd welke mogelijkheden er voor jou zijn? Bekijk dan bijvoorbeeld de vacatures mechanical engineering of bekijk alle vacatures op de website van Nomilk2day Engineering.

Service engineering

Als service engineer kom je op verschillende plekken. Zo sleutel je aan complexe bruggen of onderhoud je machines. Je werkt aan nieuwe technologieën om continu te innoveren. Je werkt over de hele wereld: van Thailand tot Zwitserland!

Software engineering

Beheer jij platformen als Bachmann en Siemens S7? Of heb je een studie gevolgd in de richting van Elekrotechniek of Mechatronica? Dan kun je aan de slag als software engineer! Je ontwikkelt GPS vision voor plaatsspecifiek bemesten en schrijft software voor kaas- en verpakkingsmachines. 

Electrical engineering

In de wereld van elektrotechniek houd jij je bezig met de toepassing van elektriciteit en elektromagnetische velden. Je komt in aanmerking met mooie projecten. Zo ontwikkel je bijvoorbeeld printplaten voor elektronische circuits voor toonaangevende innovaties. Geïnteresseerd? Ga dan op zoek naar een passende vacature! Wie weet werk jij binnenkort ook in de wereld van engineering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *