Een gezond gebit: zo doe je dat

tooth-2874551_640

Een mooi en schoon gebit: dat willen we allemaal. Een goed verzorgd gebit is een visitekaartje. Voor sommige mensen is het lastig om het gebit goed te verzorgen. In deze blog geven wij jou 4 tips om zelf aan de slag te gaan. Liever niet zelf doen? Maak vandaag nog een afspraak bij de tandarts in Nieuwleusen voor een professionele reiniging.

Tip 1: Poetsen

Deze tip is misschien vrij logisch. Poets 2 keer per dag je tanden, om tandplak te voorkomen. Tandplak is een laagje van etensresten, speeksel en bacteri├źn op je tanden. Wanneer je tandplak niet verwijdert, ontstaan er gaatjes en tandsteen.

Tip 2: Besteed aandacht aan tandvlees

Rood en gevoelig tandvlees betekent ongezond tandvlees. Om je tandvlees ook gezond te houden, raden wij je aan om tijdens het poetsen ook je tandvlees mee te nemen. In het begin kan dit zeer gevoelig zijn. Zorg er dan ook voor dat je niet te hard poetst.

Tip 3: Flossen

Door bijvoorbeeld flosdraad te gebruiken, kom je op plekken in je gebit waar de tandenborstel niet bij komt. Flosdraad zorgt ervoor dat etensresten tussen je tanden weggehaald worden. Elke dag flossen bespaart je eventuele ontstekingen: kleine moeite, groot plezier.

Tip 4: Elektrisch Poetsen

Tegenwoordig heb je elektrische tandenborstels in veel soorten. Een elektrische tandenborstel kan tot wel 15.000 bewegingen per minuut maken en komt in lastige hoekjes. Wie denkt dat elektrisch poetsen duur is, heeft het mis. Er zijn al goede tandenborstels vanaf 20 euro verkrijgbaar. Tot slot is het belangrijk om regelmatig op controle te gaan bij de tandarts. Zo voorkom je eventuele pijntjes en problemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *