Een nieuwe gietvloer aan laten brengen

Gietvloeren zijn een populaire vloer keuze optie in garages, winkels en andere industriële omgevingen. In dit artikel zullen we echter de opties verkennen van de gietvloer als een creatieve en unieke vloer optie in woningen. Een gietvloer is niet alleen gemakkelijk in onderhoud, je kan dit materiaal nu ook gebruiken om mooie vloeren in verschillende kleuren en designs te creëren. 

Hoe wordt een gietvloer gemaakt?

De chemische samenstelling van epoxy maakt het mogelijk een gietvloer op maat te maken. Epoxy is een hars en dient als verharder, het materiaal wordt verspreid over een schoon betonnen oppervlak. De coating op het beton kan je vervolgens uit laten harden voor verdere versterking van de vloeren, maar ook maken ze een duurzaam en veilige vloeren optie. In tegenstelling tot andere vloerbedekkingen, zal een gietvloer niet gemakkelijk slijten, zelfs na vele jaren gebruik. 

Gietvloer of vloercoating?

Een gietvloer is geschikt voor veel verschillende ruimtes maar er is niet een type gietvloer die geschikt is om iedere ruimte aan te brengen. Hierdoor zijn er weer verschillende soorten ontwikkeld. En de technologie is tegenwoordig zo toereikend dat er voor bepaalde ruimtes ook een dunnere type gietvloer ontwikkeld is. Dit wordt ook wel vloercoating genoemd, omdat het eigenlijk alleen de bovenste laag van een normale gietvloer betreft. Hierdoor ontstaat een dunne vloer die geschikt is voor bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. Ruimtes waar de vloer niet al te zwaar belast wordt. Uiteraard is het ook een stuk voordeliger om een dunnere soort gietvloer aan te brengen.

Geschikt voor elke ruimte

Je kunt gietvloeren in huis in vrijwel iedere ruimte gebruiken. Badkamer vloeren, keukenvloeren, garage vloerbedekking, en woonkamer vloeren zijn allemaal geschikt voor het gebruik van epoxy. Dit is precies waarom de gietvloer is uitgegroeid tot een populaire vloeren optie. Echter, net als bij elke andere vloeroplossingen, zijn er zowel grote voor- en nadelen verbonden aan het gebruik van epoxy vloeren in huis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *