Een uitvaart tijdens de corona tijd

Het valt niet mee, een uitvaart hebben of organiseert in deze tijd van corona. Iedere nabestaande loopt momenteel tegen de maatregelen aan waar we ons aan moeten houden om verdere verspreiding te voorkomen. Het levert dilemma’s op en roept veel stress op bij de mensen die de overleden persoon lief hebben. Keuzes moeten gemaakt worden, terwijl je er wel alles aan wilt doen om de overleden persoon een mooie uitvaart te bieden. 

Vind steun bij elkaar

Juist in deze tijd is het belangrijk om steun bij elkaar te zoeken in plaats van een ieder af te stoten. Houd er rekening mee dat er maar een maximaal aantal bezoekers bij de uitvaart mogen zijn, ondanks dat je liever had gezien dat iedereen hier bij was geweest. Weer elkaar dus niet af maar zoek steun om de uitvaart heen. Ga met de nabestaande in gesprek en maak de maatregelen bespreekbaar in je omgeving. 

Besteed het uit

Het kan enorm confronterend zijn om zelf te uitvaart te regelen van de persoon die je lief hebt. Het kan dan ook erg helpen om uitvaart hulp te krijgen bij mensen die hier ervaring mee hebben. De Zwaan Uitvaarten is bijvoorbeeld een partij die kan helpen bij het organiseren van een mooie uitvaart. 

Nieuwe vorm uitvaart

We kunnen wel stellen dat we creatief om moeten gaan met de uitvaart van onze geliefden. Het is een nieuwe vorm geworden van een uitvaart waar we ons in moeten wringen. Ondanks dat het heel negatief kan zijn, wordt het ook juist als positief ervaren dat hier een klein aantal mensen bij aanwezig is. Dit zorgt voor een persoonlijke uitvaart met mensen om je heen die dichtbij de overleden persoon staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *