Gelderland: veel meer dan ‘alleen’ de Hoge Veluwe

27vakantiedagen

Gelderland is bij uitstek een vakantieprovincie waar natuurliefhebbers aan hun trekken komen. Dat is allerminst een wonder, want met de nationale parken Hoge Veluwe en Veluwezoom beschikt Gelderland over twee van de mooiste natuurgebieden van heel Nederland. Echter heeft deze provincie ook los van de natuur ontzettend veel te bieden aan toeristen en recreanten. Zo zijn er ook drie grote steden gelegen in Gelderland; elk met zijn eigen hoogtepunten en karakter. Lees verder als je hier meer over wilt weten.

Arnhem

Arnhem is niet de stad met het hoogste inwonertal, maar wel de hoofdstad van Gelderland. Vooral de wijken rond het centrum zijn de moeite van een bezoekje waard, net als het prachtige stadspark Sonsbeek. Daarnaast huisvest Arnhem een van Nederlands bijzonderste museums: het Nederlands Openluchtmuseum. Daarnaast vind je Burgers’ Zoo, dat tot de mooiste dierentuinen van het land behoort.

27vakantiedagen.nl

Nijmegen

Een kleine twintig kilometer zuidelijker ligt de stad Nijmegen. In deze studentenstad valt in het centrum veel moois te ontdekken, waaronder de Stevenskerk en het Valkhofpark. De meest authentieke panden vind je in de wijken aan de oostkant van de stad, richting het dorpje Berg en Dal, dat een mooie en vooral bosrijke omgeving markeert. In deze contreien vind je ook het Afrika-museum, een museum waar je van alles kunt leren over Afrikaanse volkeren en culturen.

Apeldoorn

De stad Apeldoorn heeft in vergelijking met Arnhem en Nijmegen minder te bieden op architectonisch gebied. Wel is Apeldoorn een hele fijne winkelstad en beschikt het iets ten noorden van het centrum over een paar mooie stadsparken. Bijzonder is verder de aanwezigheid van de nodige attracties, vooral aan de westkant van de stad. Hier vind je bijvoorbeeld de Apenheul, Kinderpretpark Julianatoren en Paleis het Loo met zijn imposante paleispark.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *