Heerlijk geurende boom

De citrus boom is voornamelijk wel bekend. Wist je ook dat je bijvoorbeeld je tuin kunt opleuken met een boom zoals een de mandarijnen boom? Of een limoenboom? Als je toch een citrusboom wilt aanschaffen is het alleen maar het uitkiezen tussen een aantal onbekende en bekende fruitsoorten. Zo zijn er niet alleen bomen verkrijgbaar voor buiten. Je kunt ze ook mooi binnen zetten. Je kunt ook gemakkelijk een citrusboom kopen die je mooi kunt plaatsen in je woonkamer. Handig als je bijvoorbeeld geen tuin hebt maar toch een mooie citrusboom kunt waarderen. Er zijn ook bomen die je op een binnenplaats een mooi plekje kunt geven denk bijvoorbeeld aan een veranda.

Je eigen tropische tuin

Elke boom is uniek. En het voordeel van citrus bomen is dat deze veelzijdig zijn. Je hebt dus niet alleen geruime keuze uit smakelijke vruchten, maar je hebt ook de optie om gevarieerde citrusbomen te kopen. Deze kun je dan weer met elkaar combineren. Denk aan een gewaagde combinatie met een olijfboom. Of combineer je boom met een vijgenplant. Als jouw citrus boom in bloei staat geven ze een heerlijke geur af. Een geur die exotisch is en waarin je helemaal in opgaat. Als citrusbomen in bloei staan is het een prachtig gezicht. Deze bomen zijn meer dan alleen mooi. Ze zijn ook uitermate geschikt om schaduw te maken. Doordat citrusbomen een dichte bladerdak hebben waar hier en daar toch nog soms speels zonlicht door heen komt. Zo kun je heerlijk genieten van jou eigen gemaakte stukje Spanje.

Kies voor een citrusboom

Als je een citrus boom koopt kun je er letterlijk meerdere vruchten van plukken. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke salade in elkaar draaien van tropisch fruit. Of maak je eigen limoensap voor de cocktails waar je lekker van geniet op een na zomeravond. Alle reden dus om je eigen citrusboom aan te schaffen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *