Help de insecten in Nederland door een insectenhotel

pexels-huy-phan-2987081

Het gaat al een tijdje niet goed met de insecten in Nederland. Is jouw tuin toe aan een make-over en ben je op zoek naar een hovenier zoals Schraven Hoveniers? Vergeet dan niet in de tuinplannen een hoekje vrij te maken voor de kleine beestjes. Wij geven jou tips voor het maken van een insectenhotel.

Balkon, terras of tuin

Of je nu een grote tuin hebt of een kleiner formaat, elke locatie buiten is geschikt als onderkomen voor de kleinste bewoners. Bijen, spinnen, lieveheersbeestjes en vlinders zullen je dankbaar zijn wanneer jij een insectenhotel bouwt. Deze insecten kunnen niet alleen schuilen bij slecht weer, ze kunnen het ook gebruiken als plek om zichzelf voort te planten.

Waar moet je op letten bij de bouw?

Zoals bij veel DIY-projecten staan er ook voor dit project genoeg voorbeelden online. Zoek maar eens op Pinterest naar ‘DIY insectenhotel’ en je vindt eindeloze opties. Let bij het bouwen van een insectenhotel op de locatie: in de volle zon is het beste. Daarnaast is het belangrijk dat je hotel waterproof is. Gebruik ook geen chemische middelen zoals verf. Hier houden de bewoners absoluut niet van. Let erop dat je genoeg bloemen en planten rond je insectenhotel plaatst, dit is extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld bijen.

Bouwproces

De bouw van een insectenhotel kan vrij simpel zijn. Wanneer je een houten frame van vier plankjes maakt, heb je al een goed begin. Je frame kun je onderverdelen in verschillende vakjes. Het beste is om deze vakjes te vullen met verschillende materialen. Je kunt bijvoorbeeld stro toevoegen, takjes binden of bamboestengels toevoegen. De insecten kunnen zich namelijk tussen deze materialen verstoppen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *