Hoe ik vergaderen laagdrempelig maakt

Wanneer we het over een vergadering hebben zullen waarschijnlijk de volgende woorden je te binnen schieten: saai, lang, nutteloos, tijdverspilling. Maar waarom is dit zo? We refereren het namelijk aan de zakelijke uitgebreide gesprekken die gevoerd worden tijdens een vergadering. Waar je eerst informeel met je collega’s aan het praten bent over het weekend, heerst er bij een vergadering juist een hele formele sfeer. Maar waarom?

Maak het informeel

Je zult waarschijnlijk beter weten wat je collega vorig weekend heeft gedaan, dan wat er besproken is in de vorige vergadering. Dit betekent dus dat de informele gesprekken beter blijven hangen dan de formele gesprekken. TIp nummer 1 is dus om ook de vergadering informeel te doen. Maak er bijvoorbeeld een spel van of ga gewoon eens in gesprek zonder laptop. Je zal merken dat je hier veel meer uithaalt dan wanneer je met alle laptopjes elkaar aan zit te staren.

Een geschikte plek

De omgeving is natuurlijk ook van invloed op de sfeer binnen de vergadering. Een tip is om een vergaderruimte in Gouda te vinden waar je op een relaxte manier kan vergaderen. Denk aan At The Office, waar je na het vergaderen ook met het team nog even de gym in kan gaan. Dit geeft weer een hele andere wending aan de collegialiteit.

Introduceer de onderwerpen

Een vergadering kan erg spannend zijn als je niet weet wat er precies besproken wordt. Het kan zijn dat je voor het blok wordt gezet om ergens op te reageren, terwijl je hier misschien eerst zelf wel in had willen duiken. Zorg dat de onderwerpen dus duidelijk zijn, zodat iemand zich hierop kan voorbereiden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *