Hoe kies je de vloer die past bij jouw huis?

vloer

De vloer van je huis is hard aan vervanging toe. Maar waar begin je met zoeken? Tegenwoordig is het aanbod in vloeren zo groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn verschillende dingen waar je rekening mee moet houden als je op zoek gaat naar een nieuwe vloer. In deze blog hebben wij een lijstje met tips opgesteld die je kunnen helpen bij het uitzoeken van je nieuwe vloer.

Waar in huis komt de vloer?

Voordat je kan beginnen met zoeken zal je eerst je wensen op een rijtje moeten hebben. De vloer speelt een belangrijke rol op de sfeer en de uitstraling in de ruimte. Zo zijn de vloeren in de badkamer vrijwel nooit hetzelfde als die in de woonkamer. Deze twee ruimtes verschillen namelijk erg qua look en hebben dus beide ook een ander soort vloer nodig. Naast de ruimte is het ook goed om te kijken naar wat voor type huis je hebt. Er zijn bijvoorbeeld vloeren die mooi zijn in een klein huis maar minder passen in een groot huis.

Kies het juiste materiaal

Er zijn vloeren beschikbaar in veel verschillende materialen. Zo heb je laminaat, lamelparket, tapijt, pvc, gietvloer en houten vloeren. Je keuze van tussen deze vloeren hangt af van je voorkeuren en je budget. Vloeren verschillende qua duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid. Doe goed onderzoek wat bij jou past.

Vloerverwarming

Daarnaast zou je ook rekening moeten houden met vloerverwarming. De ene vloer is hier wel geschikt voor en de andere weer niet. Tegenwoordig is er ook vloerverwarming voor droogbouw. Ecoheat kan je alles vertellen over de voor jou meest geschikte vloerverwarming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *