Hoe laat je jouw hond een gezond en lang leven leiden?

Je hond is natuurlijk je vriend voor het leven en je hoopt dat deze een zo lang en gezond mogelijk leven lijdt. Honden leven een stuk minder lang dan mensen en daarom moet elke dag tellen. De leeftijdsverwachting van je hond kan je hoger maken door de manier hoe je hem behandeld. Je kan zelf veel doen om deze levensverwachting te verhogen. In deze blog geven wij je tips.

Let op de voeding

De gezondheid van je hond is erg afhankelijk van de voedingsstoffen die hij binnenkrijgt. Honden hebben andere voeding nodig dan mensen. Ze hebben veel vlees nodig om gezond te blijven. Dit levert namelijk dierlijke eiwitten en vetten naar binnen. Hoe meer vlees die binnen krijgt hoe beter het is voor je hond. Daarnaast is het goed om te letten op wat voor snacks je koopt. Doe goed onderzoek en kies voor de gezonde hondensnacks. Gezonde hondensnacks bestellen? Kijk dan op de website van Awarepetproducts.nl.

Zorg voor het juiste gewicht

Het is belangrijk dat je hond een goed en gezond gewicht heeft. Met elke 2 kilo te zwaar leeft ene hond gemiddeld namelijk een maand korter. Check daarom regelmatig het gewicht van je hond en kijk of dit nog gezond is.

Beweging

Het klinkt erg voor de hand liggend maar het is dan ook wel heel belangrijk. Voldoende beweging is erg belangrijk voor de gezondheid van je hond. Net zoals bij mensen is bewegen erg goed voor de gezondheid. Ga er daarom vaak genoeg met je hond op uit en loop eens een wat groter rondje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *