Hoe maak ik mijn tuin zo kindvriendelijk mogelijk?

schommel

Het inrichten van een tuin vinden veel mensen lastig en ze weten niet zo goed wat ze hier mee aanmoeten. Hoe haal je nou het maximale uit de ruimte in je tuin? Er zijn wel duizenden manieren om je tuin in te richten en een keuze maken is daarom niet altijd even makkelijk. Helemaal als je rekening moet houden met kinderen die in de tuin willen spelen. Je wilt rustig op het terras kunnen zitten terwijl je kinderen onbezorgt in de tuin zitten te spelen. In deze blog geven wij je tips voor een kindvriendelijke tuin. 

Pas op met giftige planten

Als je wilt dat je kinderen onbezorgt kunnen spelen zal je ervoor moeten zorgen dat je geen giftige planten in je tuin hebt staan. Kinderen beseffen vaak niet welke planten giftig zijn en welke niet en zitten overval graag aan. Check elke plant die je aanschaft dus goed op giftigheid.

Speeltoestellen

Wat is een tuin voor een kind als er geen enkel speeltoestel aanwezig is? Je kunt dit zo duur maken als je zelf wilt. Een schommel aan een boom of gemaakt van een autoband kost niet zoveel. Een groot speeltoestel daarentegen wel, kijk dus naar je budget en de ruimte in je tuin. Ook een aanrader: een elektrische skelter, bolderwagen of professionele trampoline.  

De ondergrond

De ondergrond is ook zeker iets om rekening mee te houden bij het aanleggen van je tuin. Een zachte ondergrond is namelijk het meest geschikt voor kinderen. Denk dus aan gras of houtsnippers als ondergrond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *