Hoe verwijder ik een wespennest?

Een wespennest is natuurlijk niet wenselijk om in je tuin te hebben. Wespen kunnen voor veel overlast zorgen en als je niet oppast kunnen ze je ook nog eens lelijk verwonden. Het verwijderen van een wespennest kan best gevaarlijk zijn en het is daarom aan te raden om dit door een specialist te laten doen. Zo kan je bijvoorbeeld je wespennest laten verwijderen in Tilburg. Wil je nou graag zelf proberen om je wespennest te verwijderen? Dat kan ook! In deze blog geven wij je tips voor het verwijderen van een wespennest in de tuin. Kijk eens op plaagdieradvies.nl voor meer informatie.

Wat heb ik allemaal nodig?

Het verwijderen van een wespennest is mogelijk alleen is hier wel goede voorbereiding voor nodig. Wanneer je onvoorbereid begint aan deze klus gaat het lastig worden. Zo zal je moeten beschikken over kleding die je goed kan beschermen voor de wespen. Denk hierbij aan een lange spijkerbroek, hoge sokken, handschoenen, laarzen, en een kap voor op je hoofd. Ook is een rood licht handig om het nest goed te kunnen bekijken.  Zorg er ook voor dat je zeker weet dat je niet allergisch bent voor het vergif van wespen. Je gezondheid zal natuurlijk op de eerste plek moeten staan.

Wanneer kan ik het beste een wespennest verwijderen?

In de avond kan je het beste een wespennest verwijderen. De wespen zijn dan namelijk minder actief. Dit geldt ook voor in de ochtend. Als je het echt veilig wilt doen kan je beter even wachten tot in de winter, de meeste wespen zijn dan uitgestorven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *