Hoe weerspiegelen dromen jouw emoties?

We ervaren allemaal de hele dag door emoties. Meestal zijn emoties van korte duur, zoals boosheid of schrik. Sommige emoties – verdriet bijvoorbeeld – kunnen langer duren. Het is belangrijk om je emoties te kunnen uiten, want als je die onderdrukt worden ze alleen maar heftiger. Hoe meer je ze gaat onderdrukken, des te groter de kans dat je ze weer tegenkomt in je dromen.

Daarom duiken we in dit artikel in de basis van de betekenis van dromen. Wat proberen ze jou te vertellen? En wat kun je uit die dromen leren over de verlangens en emoties die je misschien al te lang aan het onderdrukken bent?

Emoties onderdrukken

Ook al lukt het je overdag prima om die emoties te onderdrukken, ‘s nachts ontkom je er niet aan in je dromen. Op een symbolische wijze wordt jou duidelijk gemaakt waar je mee aan de slag moet. Bijvoorbeeld een droom waarin je wilt wegrennen, maar je bent “verlamd”. Dit is een droom die jou wil laten zien dat je weinig zelfvertrouwen hebt in het dagelijks leven.

Geef je eigen grenzen aan

Ben jij ook makkelijk te beïnvloeden en snel geneigd je aan te passen? Misschien gaat het wel aan je knagen dat je meer ruimte voor jezelf in wilt nemen, maar durf je niet. Zit je vast in een relatie, of vast in je emoties? Dan kan het zomaar zijn dat je een droom krijgt over gevangen zitten.

Onzekerheid over je uiterlijk

Tanden staan symbool voor de manier waarop jij je presenteert aan de buitenwereld. Dat is niet voor niets: een tandpastaglimlach wordt immers als aantrekkelijk gezien in onze maatschappij. Dus als in jouw droom je tanden uitvallen, kan dat jouw angst om je schoonheid te verliezen aangeven. Bijvoorbeeld vrouwen in de overgang kunnen daar behoorlijk last van hebben, omdat hun lichaam verandert tijdens de overgang.

Jouw persoonlijkheid is als een huis

Ook een veel voorkomende droom, is die over huizen. Droomuitleggers gaan ervan uit dat een huis staat voor jouw persoonlijkheid. Iedere kamer of verdieping symboliseert iets van jou. Zo staat de kelder voor je onderbewuste, de zolder staat voor spiritualiteit en de keuken staat voor welke voeding (inspiratie) jij jezelf geeft. Best interessant om daar meer van te weten, als je meer wilt weten over wat emoties met jou doen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *