Hoe word je een loodgieter?

Vacature loodgieter

De meeste mensen groeien op met het beeld dat ze na hun studie een ambitieuze carrière beginnen. Over het algemeen heb je als kind niet direct het idee om loodgieter te worden. Vaak kom je er pas later achter dat je liever met je handen werkt en een lange studie niet voor jou weggelegd is. Benieuwd hoe je dan precies loodgieter wordt of op zoek naar een passende vacature als loodgieter? Lees snel verder!

Welke opleiding voor loodgieter

Om loodgieter te worden is het belangrijk dat je je middelbare school afmaakt. Dit zorgt ervoor dat je voldoende lees-, schrijf-, natuurwetenschappelijke en wiskundige vaardigheden hebt om in het loodgietersvak te komen. Vervolgens kun je binnen de opleiding Installatietechniek de specialisatie Loodgieter kiezen of bij een werkbedrijf in de leer gaan.

Wat doet een loodgieter?

Als loodgieter houd je je bijvoorbeeld bezig met het aanleggen, onderhouden en repareren van verwarmingsinstallaties. Ook werk je aan waterleidingen, rioleringen, plaats je sanitair en onderhoud je cv-ketels. Het werk is zeer afwisselend. Zo werk je de ene dag bij een particulier thuis aan een nieuwe badkamer, en de volgende dag repareer je de waterleiding van een fabriek. 

Werken als loodgieter

De laatste jaren is er veel veranderd binnen het vakgebied van loodgieters. Dit heeft alles te maken met de huizen en bedrijfspanden die veranderen en de complexere installaties van tegenwoordig. De nieuwe ontwikkelingen volgen elkaar dan ook in rap tempo op, waardoor het belangrijk is om op de hoogte te blijven. Om niet achter te blijven bij de concurrent, zul je je moeten verdiepen in de vernieuwde technieken en installaties. Als loodgieter ben je dus nooit uitgeleerd! Op zoek naar een passende vacature als loodgieter? Kijk dan eens op www.blauwbroek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *