Hoe zorg ik voor meer sfeer in de woonkamer

haard

De woonkamer is de ruimte waar we als we thuis zijn de meeste tijd spenderen. Wanneer je thuiskomt van een lange dag werken wil je natuurlijk thuiskomen in een gezellig en sfeervol huis. Vaak wordt het als lastig gezien om een woonkamer goed en gezellig in te richten. Een gezellige woonkamer is natuurlijk voor iedereen anders. In deze blog geven wij je tips die je zullen helpen bij het inrichten van je gezellige woonkamer. Een echte aanrader is het kopen van een gashaard of een houtkachel. Op zoek naar een bedrijf waar je een gashaard of houtkachel kan kopen? Bij Helex ben je aan het juiste adres! 

Kleur en verlichting

Kleuren spelen een grote rol op het gevoel dat je krijgt bij een kamer. Zo worden warme en donkere kleuren vaak gezien als gezellig en knus. Waarschijnlijk merk je zelf ook wel dat een witte en een donkerblauwe kamer heel anders aanvoelen. Veel lichtinval en witte muren zorgen dus niet voor een gezellige sfeer. Houdt ook rekening met kleur op het gebied van meubels en accessoires en niet alleen met de muur.

Verlichting is ook erg belangrijk voor de sfeer in een kamer. Een grote lamp aan het plafond zal voor veel minder sfeer zorgen dan allemaal kleine lichtjes, dimlichten of kaarslichten. Als je sfeer wilt creƫren let hier dan op.

Accessoires

Accessoires spelen een grote rol in de aankleding en hiermee ook de gezelligheid in huis. Een houtkachel kan bijvoorbeeld zorgen voor een fijnere sfeer in huis en een warm gevoel. Goed accessoires zijn voor iedereen anders en hangt echt puur af van persoonlijke voorkeur. Overleg daarom met je huisgenoten wat zij leuk vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *