Japanse woondecoratie ideeën

Het kan in één woord worden samengevat: Zen. Ja, de ingetogen ontwerpen van de Japanse cultuur zijn omgeven door een serene eenvoud. De Japanners hebben enkele van de meest rustgevende woonstijlen die de mens kent. In onze bruisende eenentwintigste eeuw is het geen verrassing dat meer buitenlandse ontwerpers inspiratie putten uit de traditionele Japanse esthetiek. Japans design ontwikkelt zich rond het schone en opgeruimde leven, met een sterke nadruk op evenwicht, orde, historische conventies, en een waardering voor natuurlijke schoonheid. Het integreren van Japanse ontwerpideeën kan ongetwijfeld helpen je inrichting te vereenvoudigen. Ontdek hier leuke Japanse woondecoratie ideeën.

Een Katana zwaard toevoegen

Het Japanse zwaard, in Japan bekend als Katana, maakt al meer dan duizend jaar deel uit van de traditie van de Samoerai. Wat begon als het zwaard van een Samurai is nu een van de beroemdste Japanse culturele emblemen. Het woord katana heeft zich reeds lang over de hele wereld verspreid. Het toevoegen van een Katana als decoratie kan een unieke Japanse look uitstralen. Door zijn toename aan populariteit, kan je nu eenvoudig en snel een Katana kopen.

Een Shoji: standaard schuifdeuren toevoegen

Shoji (scherm schuifdeuren) zijn wellicht het meest herkenbare kenmerk van een Japans huis. Deze schuifdeuren, die vaak zijn gemaakt van een houten frame en papier, besparen veel ruimte en creëren tegelijkertijd een aparte omgeving die niet te gewoontjes of te verfijnd is. Bedenk eens een paar plekken in je huis waar Shoji de algehele inrichting zou kunnen verbeteren.

Japanse bomen en bloemen toevoegen – Ikebana

Iedereen die van tuinieren houdt, zou moeten overwegen een Japanse bonsai boom in huis te laten groeien. De Japanners planten deze boompjes al tientallen jaren, in de eerste plaats om hun adembenemende schoonheid te bewonderen. Gelukkig zijn er veel geweldige bonsaibomen verkrijgbaar die geschikt zijn voor beginners. Daarnaast is bloemschikken, ook bekend als ikebana, een nauwkeurige Japanse kunstvorm die is ontworpen om natuurlijke schoonheid in huis te brengen. Ikebana-exposities worden vaak in een compacte ruimte geplaatst met complementaire creatieve stukken die naast elkaar kunnen worden bekeken. Orchideeën en palmen zijn twee typische bloemen die in Japan worden gebruikt, maar voel je vrij om te kiezen wat het beste bij je stijl past. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *