Je huis groter maken: 3 tips!

Er zijn verschillende manieren om je huis iets groter te maken. Je kunt bijvoorbeeld een dakkapel serre plaatsen, een uitbouw bouwen of je kunt een muur doorbreken. Al deze opties zijn een flinke verbouwing en daarom is het goed om vooraf een duidelijk plan te maken. Wij leggen jou in deze blog uit welke tips jij kunt gebruiken om je huis ruimer te maken. Eén ding is zeker: je herkent het huis niet weer!

Tip 1: Dakkapel plaatsen

Een dakkapel kan ervoor zorgen dat je een extra slaapkamer of werkkamer creëert. Naast de extra ruimte creëer je ook meer licht. Een dakkapel serre zorgt daarnaast voor nog meer licht, vergeleken met een traditionele dakkapel. Ben je een handige klusser? Dan kun je veel taken zelf uitvoeren. Wil je professionals aan de slag zetten? Schakel dan een aannemer of expert op het gebied van dakkapellen in. Kijk op de website van Dakkapellen Modulair voor meer informatie.

Tip 2: Aanbouw

Ben jij op zoek naar meer ruimte in de woonkamer? Dan is het bouwen van een aanbouw iets voor jou. Je kunt de aanbouw voor of achter je huis plaatsen. De afmetingen van een aanbouw bepaal je zelf. Wel moet je erop letten dat er regels zijn voor bepaalde afmetingen. Vraag daarom altijd bij jouw gemeente na hoe het zit met deze regels. Je kunt de aanbouw maken van verschillende materialen. Een mooi idee is om zoveel mogelijk glas te gebruiken. Dit creëert een licht en ruimtelijk effect.

Tip 3: Muur afbreken

In sommige huizen is het mogelijk om bepaalde muren weg te halen. Zo kun je bijvoorbeeld grotere slaapkamers creëren, maar je kunt ook een woonkeuken bouwen. Vraag altijd een expert om zijn of haar mening. Vaak weet deze expert welke muren steunmuren zijn en welke weggehaald kunnen worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *