Je vakantiegeld komt eraan

De maand mei is wederom aangebroken en voor velen is dat een heerlijke maand. Niet alleen omdat de temperaturen beginnen te stijgen, het zonnetje vaker gaat schijnen of dat het terras weer (deels) open is. Nee, deze maand ontvangen veel werknemers het zogeheten vakantiegeld. Wat ga jij er mee doen? Wij geven je wat tips.

Vakantie

Natuurlijk. Vakantiegeld is bedoeld om te kunnen genieten van een vakantie. Maar waar ga je dit jaar heen? En wat voor soort vakantie gaat het worden? Ga jij lekker luieren in de zon? Of kies jij voor een actieve vakantie? Denk eens aan een surfkamp in Frankrijk. Bekijk eens de site van Surfworld.nl voor meer vakanties. Toch liever op een strandbedje genieten van de zon? Bezoek dan dan de costa’s van Spanje of de meren van Italië. 

Sparen

Misschien niet het leukste idee, maar wel zeer verstandig. Zeker als je in het bezit bent van een eigen woning of appartement, komt het vaker voor dat er ineens iets kapot gaat. Denk een wasmachine, vaatwasser of televisie. Of misschien ben je wel toe aan een nieuwe auto. Dan is het verstandig om dit extraatje aan de kant te zetten. 

Schulden aflossen

Ik zie je denken: hou op! Schulden aflossen. Heb jij gestudeerd, op kamers gewoond in een grote stad of er gewoonweg op los geleefd? Dan heb jij waarschijnlijk een flinke studieschuld opgebouwd. Waar vroeger gezegd werd dat studieschuld geen probleem zou zijn, merken jongeren tegenwoordig dat dit toch een agendapunt is bij de hypotheker. Kijk dus wat je kunt missen en los je schulden af.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *