Juwelen cadeau geven? Maak het persoonlijk en verrassend!

Een mooie ketting of armband voor iemand kiezen, is heel bijzonder maar vaak ook moeilijk. Je smaak in juwelen is namelijk erg persoonlijk en het zijn stukken die je elke dag draagt. Toch zijn juwelen een heel populair cadeau want het is iets dat iemand elke dag kan dragen. En is er een betere manier om haar geliefd te doen voelen dan een stralende ring speciaal voor haar uit te kiezen? Hoe kies je dus een persoonlijke en verrassende juwelen? We geven jou graag een beetje inspiratie!

DIY juwelen

Wil je iets speels en zomers en ben je een echte creatieveling? Probeer eens een DIY juwelenpakket. Hier kan je je verbeelding de vrije loop laten en van je juwelen iets heel persoonlijk maken. Vrije keuze om favoriete kleuren kiezen? Check. Kan je ze op maat maken? Check. Kan je ook eigen parels en materialen kiezen? Check. Je vindt heel veel inspiratie op bijvoorbeeld Pinterest. Onze favorieten zijn enkelbandjes in verschillende en felle kleuren voor op het strand en armbandjes met dikke parels en kralen in pastelkleuren voor een vrouwelijke touch en verschil in textuur.

We zijn allemaal uniek

Natuurlijk houdt niet iedereen van zelfgemaakte juwelen en worden sommigen liever verrast door een zilveren of gouden halsketting. Hoe kom je dan origineel uit de hoek? Je kan een ketting of ring laten personaliseren door initialen te laten graveren of je kan een foto integreren in een ketting met een medaillon. Sterrenbeelden zijn ook populair: kies voor de sterrenvorm in een ketting met diamanten, of voor een oorbel met het sterrenbeeldsymbool op een medaillon. Wil je nog een stapje verder gaan? Je kan ook een eigen en persoonlijk juweel laten ontwerpen bij een juwelier. Zo creëer je niet alleen een prachtig cadeau, maar ook een tijdloos en uniek stuk dat voor altijd een speciaal plekje in haar hart heeft veroverd.

Ken je haar goed?

Om een uniek juweel cadeau te geven, hoef je niet per se alles uit de kast te halen. Een eerste vraag die je kan stellen is: is ze een goud- of zilvertype? De keuze voor zilver of goud hangt bijvoorbeeld af van de ondertoon van iemands huidskleur. Mensen met een koele ondertoon kiezen best voor zilver, terwijl mensen met een warme ondertoon beter staan met goud. Geen voorkeur? Je kan zilver en goud ook mixen, een trend die erg in is! Ook is heel goed observeren altijd belangrijk als je een uniek cadeau wil kopen. Wie zijn haar favoriete designers? Welke juwelen draagt ze elke dag? Welke stijl van kleren heeft ze? Een goede observator weet perfect wat iemand graag heeft en kan al eens een gokje wagen voor een speciale ring.

Geïnspireerd en benieuwd naar meer? Zoek enkele voorbeelden op en maak een berekende (maar originele) keuze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *