Last van wateroverlast?

In Nederland zijn we er wel bekend mee; regen! Zeker ook in de regio Groningen waar ik woon. Ondertussen zijn we er zo aan gewend, dat we ons er niet meer druk over maken. Toch kan regen voor heel wat problemen zorgen, zeker als je (net zoals ik) een huis hebt. Ik vertel ze in deze blog.

Lekkage

De hoosbuien van tegenwoordig zorgen ervoor dat jouw dak het water niet kan verwerken. Dit kan ervoor zorgen dat je last krijgt van water in je huis. Het is daarom belangrijk om je dak te laten inspecteren door een dakdekker. Heb jij acute problemen met het dak? Neem dan vandaag nog contact op met een dakdekker uit Hoogezand. Woon je in een andere regio in Groningen? Bekijk dan eens de website van Totaal Daktechniek voor de overige werkgebieden.

Water in de tuin

Herken je het? Nieuwe wijken, vooral met starterswoningen, liggen vol met onderhoudsvrije tuinen. Stenen, kunstgras en vooral weinig groen. Het grote nadeel hiervan is dat het regenwater geen kant op kan. Dit zorgt er voor dat putten sneller vol raken en de kans op overstroming groot is. Je kunt dit voorkomen door je tuin aan te passen. Zorg voor voldoende groen en grond. Zo kan het regenwater wegstromen en zorg je ervoor dat jouw tuin niet helemaal onder water komt te staan.

Overkapping aan huis

Een overkapping aan huis gaat het ‘waterprobleem’ niet oplossen, maar wel zorgt het ervoor dat je droog naar binnen kan. Heb je boodschappen gehaald of heb je kinderen op je arm? Dan is een overkapping aan huis een groot pluspunt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *