Maak je tuin nu voorjaarsklaar: 3 tips!

Tuin voorjaarsklaar maken

Het mooie weer komt eraan, dus hoog tijd om je tuin in te duiken en deze lenteklaar te maken. Je tuin is namelijk dé plek om heerlijk te ontspannen. Even tot rust te komen en genieten van de eerste lentezon. Benieuwd hoe je jouw tuin voorjaarsklaar maakt? Lees dan snel verder.

Snoeien 

Voordat de planten echten gaan groeien, kun je veel planten het beste nog even goed snoeien. Maart is hiervoor de beste maand. De kans op strenge vorst neemt af en de planten zijn al bezig met de ontwikkeling van nieuwe wortels. Bekende planten die je het beste in het voorjaar kunt snoeien zijn: 

  • Hortensia
  • Lavendel
  • Rozen
  • Vlinderstruik

Door het wegsnoeien van oude takken zorg je voor grotere en vollere bloei van de bloemen.

Groene aanslag verwijderen

Iedereen heeft er last van in de tuin en op het terras: groene aanslag. Je ziet het met name op (vochtige) plekken waar weinig zonlicht komt. Om deze reden treedt groene aanslag vooral op in de herfst- en wintermaanden. Groene aanslag kun je het beste verwijderen met schoonmaakazijn of groene aanslagreiniger. Verwijder groene aanslag het liefste op een zonnige dag, als het al enkele dagen droog is.

Terras klaarmaken

Zodra de tuin gesnoeid is en alle groene aanslag verwijderd is, kunnen de tuinmeubelen weer naar buiten! Ben je toe aan nieuwe tuinmeubelen? Neem dan eens een kijkje op de webshop van Lukkes Outdoor. Ook leuk om een bezoekje te brengen aan de grote showroom. Uitstekend te bereiken wanneer je op zoek bent naar tuinmeubelen vanuit Dronten en Zwolle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *