Makkelijk kit verwijderen

We krijgen er allemaal wel eens mee te maken: kit verwijderen. De kitranden in de badkamer bevatten schimmels en de kans op lekkage neemt toe. Het is tijd dat de badkamer er weer schoon en nieuw uit ziet. De volgende instructies kunnen jou helpen bij het verwijderen en aanbrengen van kit. Heb jij direct spullen nodig voor het verwijderen van kit? Kijk dan eens op Vandijkenpro.nl.

Tips verwijderen kit

Het is goed om eerst vast te stellen om welke kit het gaat. Wij geven jou tips voor het verwijderen van siliconenkit. Wat je nodig hebt? Een mesje, een kitvoegschraper, kitverwijderaar en een borstel. Begin met het lossnijden van de kit. Let er op dat je alleen in de kit snijdt en niet in de tegel zelf. 

Hierna kun je de kitvoegschraper gebruiken om de zijkanten los te schrapen. Krijg je de kit niet weg? Dan kun je de kitverwijderaar gebruiken. Tot slot veeg je de laatste deeltjes los met een zachte borstel.

Nieuwe kit aanbrengen

Nu je de oude kit verwijderd hebt, is het zaak nieuwe aan te brengen. Maak eerst de ondergrond goed schoon. Zorg ervoor dat je een nieuw patroon van siliconenkit gebruikt. Nadat je het puntje afgesneden hebt, is het tijd om het mondstuk te vullen. 

Prik het membraan door en haal een paar keer de trekker van het kitpistool over. Let op! Gebruik nooit het eerste stuk kit: hier kan stof of vuil in zitten. Werk in een hoek van 45 graden en druk langzaam de trekker in. Gebruik een natte vinger, handschoen of bevochtigde theelepel om de naad glad te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *