MET SPOED SCHEIDEN

Er zijn verschillende redenen voor het inzetten van een scheidingsadvocaat in Utrecht.

Op de eerste plaats staat communicatie. Als partners niet of niet meer voldoende met elkaar praten, is het vaak een teken dat het einde in zicht is. Je kent elkaar door en door en wanneer voorspelbaarheid en onverschilligheid heeft plaatsgenomen, is de uitdaging weg. Ook een bekende is wanneer een van de partners een buitenechtelijke affaire er op na houdt en de andere partner dit ontdekt. Als de prikkeling tussen de lakens is getaand of de sleur van routine is erin geslopen, kan de verleiding groot zijn om de spanning elders te zoeken. Ook financieel gedoe kan zorgen voor een breuk. Wanneer beide partners zodanig verschillende opvattingen hebben over hoe het geld besteed wordt.  Dan slaat de crisis in en wil je zo snel mogelijk scheiden van je partner. Dit kan met een spoedscheiding.

WAT IS EEN SPOED SCHEIDING

Een spoedscheiding is een scheiding die binnen 8 of binnen 15 dagen geregeld kan worden. Anders dan de traditionele scheidingsprocedure die een langdurig traject kan hebben, is een spoedscheiding dus snel voor elkaar. Het heet een spoedscheiding, omdat de rechtbank hierbij prioriteit geeft aan de scheiding wanneer de aanvraag voor echtscheiding wordt ingediend. Er gelden strikte voorwaarden aan het in gang kunnen zetten van een spoedscheiding. Zo kan dit alleen wanneer beide partners weten wat ze willen en in goed en snel overleg afspraken kunnen maken. Er geldt ook dat de partners samen geen minderjarige kinderen hebben.

WANNEER ER KINDEREN IN HET SPEL ZIJN

Wanneer er kinderen in het gezin zijn, maakt dat een scheiding vaak complexer.

Er moet veel geregeld worden en er moet ook worden nagedacht hoe je na de scheiding samen verantwoordelijkheid uitdraagt naar de kinderen. Het opstellen van een ouderschapsplan is hierin een belangrijk element. Hierin leg je vast waar de kinderen gaan wonen en hoe de zorg en opvoeding geregeld is. Je kunt ook afspraken maken over wanneer kinderalimentatie betaald wordt. Het is belangrijk om zo goed mogelijk alles vast te leggen, zodat beide ex-partners weten waar ze verantwoordelijk voor zijn en niet voor vervelende verrassingen komen te staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *