Ontdek de Hanzesteden

pexels-kayla-ihrig-3424845

Ben jij van plan een weekendje weg in Zwolle te gaan? Misschien is het bezoeken van de Nederlandse Hanzesteden iets voor jou. Nederland heeft 9 Hanzesteden. Onder andere Zwolle, Deventer, Kampen en Hasselt. Maar wat is een Hanzestad en wat kun je ervan verwachten?

Wat is een Hanzestad?

Ergens tussen 1100 en 1200 ontstond er een samenwerkingsverband tussen verschillende steden. Het Hanzenetwerk was een netwerk waar steden vrijwillig aan deel konden nemen. De Hanzesteden in het oosten van ons land waren machtige handelscentra, ze waren welvarend, rijk en belangrijk. Op gegeven moment waren er ruim 200 leden uit verschillende landen. Er werd van alles verhandeld en het succes was te zien aan de mooie gebouwen die ontstonden in de steden.

Nederlandse Hanzesteden

Het bijzondere aan de Nederlandse Hanzesteden is dat ze binnen een straal van 100 kilometer liggen. Ideaal om dus meerdere steden in één weekend te bezoeken. In elke plaats is er genoeg keuze als het gaat over overnachten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hotel op een gunstige locatie tussen Kampen en Zwolle? Vanuit deze plek kun je diverse tripjes maken naar steden in de omgeving.

Hip en Happening

Elke Hanzestad is anders en heeft zijn eigen sfeer. Toch hebben alle Hanzesteden één ding gemeen: ze stralen allemaal charme uit. Winkelen in de oude straatjes, een Hanzestadswandeling of een hapje eten op een van de vele pleinen: er is genoeg te doen tijdens een bezoekje aan de Hanzesteden. Wil je alle 9 steden bezoeken? Plan dan maar alvast een extra weekend!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *