Pergola bouwen? Dat kun je zelf doen!

Wil jij een keer iets anders in je tuin dan een standaard overkapping of tuinhuisje? Misschien is het aanschaffen van een pergola iets voor jou. Je kunt dit zelf doen, of een hovenier in Hilversum inschakelen. Wil je eerst weten wat de voordelen van een pergola zijn? Lees dan snel verder.

Wat is een pergola ?

Naast het feit dat een pergola een mooie decoratie in jouw tuin is, is het ook functioneel. Met een pergola kun je ruimtes in je tuin creƫren. Je kunt er voor kiezen om de bovenkant van de pergola te bedekken met platen, maar je kunt de pergola ook open laten. Wat ook leuk is, is het aanbrengen van klimplanten rond de pergola. Op deze manier ontstaat er een natuurlijke zonwering. Voor de bouw van een pergola is geen vergunning nodig, mits de hoogte niet hoger is dan 2,5 meter.

Tips pergola bouwen

De eerste stap is vrij logisch: bedenk wat je wilt en teken dit uit. Welke afmetingen zijn gewenst en wil je een schaduwdoek toevoegen? Daarna is het tijd om het materiaal te kiezen. Je wilt natuurlijk dat hij jaren mee gaat en dat hij mooi blijft. Begin daarna met het bouwen van je pergola. Denk hierbij ook aan de fundering: is deze stevig genoeg? Maak jij gebruik van paalhouders of graaf je de steunpalen in?

Hout kiezen

Tot slot willen wij je nog tips geven om het juiste hout te kiezen. Zo kun je hardhout gebruiken. Dit is de meest stevige keus, maar ook direct de duurste keuze. Zachthout wordt veel gebruikt in de tuin: deze soort gaat relatief lang mee en is goedkoper. Als laatste optie raden wij Douglas hout aan. Deze houtsoort is enorm stevig en gaat minstens 15 jaar mee! Zoek jij een betrouwbare hovenier? Kijk dan eens op de website van Rodenburgtuinen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *