Praktijkdiploma Boekhouden voor je eigen onderneming of als je een baan zoekt

Fabius opleidingen biedt een Praktijkdiploma Boekhouden opleiding aan. Een praktijkdiploma boekhouden, oftewel een PDB, is heel handig om te hebben. In veel bedrijven zijn boekhouders nodig en dus zijn er altijd wel bedrijven die op zoek zijn naar een nieuwe boekhouder. Ook als je een eigen onderneming hebt of net bent gestart, is de extra kennis over boekhouden fijn. Dan kun je je eigen boekhouding doen en hoef je hier niemand voor in te huren. Na het afronden van de Praktijkdiploma boekhouden opleiding weet je alles over de administratie en economie die schuilgaat achter boekhouden. Je bent dan een volleerd boekhouder.

Wat je moet leren voor een Praktijkdiploma boekhouden

Als je een opleiding gaat volgen voor een PDB, dan leer je alles over boekhouden. Denk hierbij aan de onderdelen administratie, calculatie en financiering. Je leert dan over de volgende dingen:

  • vermogen, eigen en vreemd,
  • rechtsvormen,
  • kengetallen voor rentabiliteit, liquiditeit en solvabiliteit.
  • inkopen en verkopen
  • het dagboek bijhouden
  • verkoopprijs, de kostprijs, de winst en de afschrijving.

Dit klinkt nu allemaal lastig, maar bij een opleiding voor een PDB zul je hier alles over leren. Als het diploma hebt zul je weten wat alles betekent en hoe je ermee moet werken. Om de opleiding te doen die je het diploma zal geven, hoef je geen vooropleiding te hebben. Wel is basiskennis over boekhouden of calculatie een voorsprong. Dan zul je iets makkelijker door te stof kunnen gaan. Het praktijkdiploma boekhouden opleiding is kort en krachtig. In 28 lessen word je alles geleerd. Hiernaast maak je nog huiswerk en leer je voor het examen. Als je dit examen haalt, krijg je je PDB en kan je aan de slag als boekhouder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *