Ramen blinderen: mag dat nou wel of niet?

Er is nog altijd veel verwarring over geblindeerde ramen, mag dat nou wel of niet? Als je foto’s van auto’s ziet zal je opvallen dat showauto’s vaak geblindeerde ramen hebben. Echter is er in Nederland speciale wetgeving om te voorkomen dat autoliefhebbers hun ramen té erg blinderen. Deze wet moet de veiligheid op de wegen garanderen, en dus mag je je ramen niet volledig blinderen. Wat mag dan precies wel?

Ramen blinderen mag gewoon

Geblindeerde ramen zijn niet verboden, maar je moet je wel aan de vastgestelde regels houden. Als je besluit om je ramen te blinderen moet je rekening houden met de hoeveelheid licht dat het raam nog kan doorlaten. De ruiten aan de voorkant moeten minimaal 55% licht doorlaten. Deze regel geldt alleen voor het voorruit en de voorportieren. De achterruiten mogen meer geblindeerd worden zolang je auto zijspiegels heeft (wat tevens verplicht is). Getinte ruiten zijn dus gewoon legaal, zolang het op een veilige en verantwoorde manier gebeurt.

Wat kun je nog meer doen

Als het blinderen van je ramen niet jouw ding is, zijn er natuurlijk nog andere onderdelen van je auto die je kan tunen. Je kan een andere uitlaat monteren, nieuwe velgen op je wielen zetten of zelfs je auto opnieuw in de lak zetten. Om de gloednieuwe lak te beschermen wordt een glascoating voor je auto aangeraden. Deze glascoating beschermt je lak tegen steentjes, uv-straling, pekel en ander vuil. Dankzij de volledige bescherming van zo’n coating wordt uw lak jaren lang beschermd. En dat terwijl je er helemaal niks van ziet.

glascoating

In het kort, je ramen mogen dus gewoon geblindeerd zijn. Combineer dat met een mooie laklaag en glimmende velgen zodat je elke dag met trots in je auto stapt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *