Retro interieur: heb je hier al aan gedacht?

retro
Je bent helemaal gek van alles wat retro is. Deze stijl wil je dus het liefst ook doorvoeren in je interieur. Hoe kun je ervoor zorgen dat de sfeer meer retro wordt? Heb je wel eens nagedacht over retro jaloezieën op maat, meubels en het juiste kleurgebruik? In deze blog lichten wij deze keuzes verder toe.

Retro Jaloezieën

Veel mensen willen juist dat de bediening van een jaloezie zo veel mogelijk weggewerkt wordt. Bij retro jaloezieën is dit totaal niet aan de orde. Het mechanisme is opvallend en sfeervol. Het zorgt voor een nostalgische sfeer en maakt deze jaloezieën juist herkenbaar. Deze soort raambekleding wordt vooral gemaakt van hout of bamboe. Op het eerste oog lijken deze materialen op elkaar, toch is de herkomst heel anders. Bamboe wordt vaak gekozen als duurzame optie.

Meubels

Een leren bank, een retro lamp of houten bureau. Deze items passen perfect in de retro stijl. Retro meubels zijn tegenwoordig enorm populair. De vormen en ontwerpen komen uit de jaren 60 en 70. Retro en vintage worden vaak bestempeld als hetzelfde. Toch is er een groot verschil: vintage is een jaren 50 stijl. Je zult merken dat veel natuurlijke materialen terugkomen in de retrostijl. Let dus goed bij het kopen van meubels op het soort materiaal!

Kleurgebruik

Nu je weet wat de juiste raambekleding en meubels zijn, kun je op zoek naar de kleuren die passen bij de retro woonstijl. Retro kleuren verschillen enorm. Vaak zijn het warme en diepe kleuren, maar het kunnen ook heel goed pastelkleuren zijn. Mosterdgeel en olijfgroen zijn kleuren die uitstekend zullen passen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *