Schoolbezoek in Antwerpen: pret en leerrijk voor iedereen!

Antwerpen een bezoekje brengen, daar zijn heel wat redenen voor. In de eerste plaats zijn er heel wat prachtige historische gebouwen te bewonderen die je meer leren over de geschiedenis van Antwerpen. Maar evengoed kan je er los gaan voor een goed feestje of kan je genieten van prachtige kunst in de verschillende musea. Zowel voor mensen met een uitgebreid budget als een kleiner budget is Antwerpen the place to be. Maar niet alleen voor volwassenen heeft deze stad heel wat te bieden, ook voor kinderen kan het dolle pret en leerrijk tegelijk zijn. Ideale plek dus voor een schoolbezoek! 

Antwerpen voor groot en klein 

Of je nu op schoolbezoek gaat met kleuters, kinderen van de lagere school of van het secundair onderwijs. Antwerpen heeft voor elke leeftijd wel wat te bieden zodat het dolle pret wordt, maar evengoed een leerrijk dagje. Een schoolbezoek in Antwerpen, daar geven we graag wat tips in voor zowel groot als klein:

  • Voor de derde kleuterklas is een expo in het MAS de ideale plek om de wereldreiziger in hen te ontdekken. De kleuters worden erop uitgestuurd en ze ontdekken allerlei nieuwe figuren en culturen. Denk maar aan een mummie die een heel lange reis gaat maken of een mysterieuze olifant uit India. Ze maken ook kennis met de cultuur van Afrika. Een leuke speur- en zoektocht die nadien gevolgd wordt door een atelier. Hierbij kunnen de kinderen elk een eigen verstopkunstwerk maken. Twee uur pret, avontuur en leerplezier in het MAS gegarandeerd! 
  • Een schoolbezoek in Antwerpen, dat gaat natuurlijk ook perfect voor de lagereschoolleerlingen. Allerlei leuke en leerrijke zaken zijn er te doen zoals een rondleiding in het Museum Mayer van den Bergh. Hierbij kunnen de kids op zoek gaan naar dieren en hun betekenis ervan op beelden, schilderijen of textiel. Ze ontdekken kunstschatten waar ze vol betovering en verwondering naar kunnen kijken. Of wat dacht je van een rondleiding in het MAS waarbij kinderen het spoor van voedsel door de stad ontdekken. Ze komen alles te weten over afval en ontdekken van alles over de typische ingrediënten van Antwerpen. Daarna bouwen ze zelf in het atelier een stad van voedsel, heerlijk!
  • Ook voor leerlingen uit het secundair onderwijs valt er in Antwerpen heel wat te beleven. Zoek je wat inspiratie? Dan kan je veel ontdekken op experienceantwerp.be. Zo is er bijvoorbeeld een interactieve rondleiding in het Red Star Line Museum waarbij de jongeren kunnen nadenken over migratie en hoe dit een heel gezin beïnvloedt. Het is dus een relevante thema waarbij de kinderen op onderzoek uit gaan. Ze koppelen al wat ze gezien hebben terug naar hun eigen omgeving en leggen zelf allerlei verhalen vast voor in het museum. 

Tijdens een schoolbezoek Antwerpen valt dus heel wat te beleven voor zowel groot als klein. Als je nog meer interesse hebt in verschillende soorten activiteiten, surf zeker eens rond en laat het ons weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *