SEO uitbesteden is zeker te overwegen

SEO uitbesteden is zeker te overwegen

Dit artikel gaat over Search Engine Optimization (SEO). Wat is het, waarom is het belangrijk en kan je het zelf doen of is SEO uitbesteden beter. Er moet aan diverse eisen worden voldoen, wil een website succesvol worden. De eerste stap is dat je website wordt gevonden. PotentiĆ«le klanten kunnen over je website hebben gehoord of via een zogenoemde backlink hebben gevonden, maar gebruikelijker is via het zoeken met een zoekmachine. Van de zoekresultaten die een zoekmachine toont op basis van een aantal zoekwoorden, zal een zoeker er doorgaans maar een paar tientallen doorkijken. Daar zou je website dus bij moeten zitten.

Wat is SEO

Je website dient dus hoog in de zoekresultaten te komen. Dat wordt gedaan met SEO. Dan praten we onder meer over het gebruik van zoekwoorden. Die moeten dan wel van toepassing zijn op je website. Anders is het zoekresultaat niet relevant. Het is belangrijk om na te denken over de zoekwoorden, die zoekers zouden kunnen gebruiken om op het web informatie te vinden, die ook op jouw website staat. Die zoekwoorden dienen in de tekst op je website te worden verwerkt. Maar dat moet je niet overdrijven. Google is steeds meer gaan kijken naar de leesbare tekst van de pagina’s van je website, maar dat wil niet zeggen dat de gegevens die je niet kunt lezen onbelangrijk zijn. In de kop van een webpagina kan je er allerlei informatie over kwijt. Zo is het title-segment van belang. Een goed gebruik van diverse typen koppen, om structuur aan de tekst te geven, is ook een bijdrage aan SEO.

Uitbesteden of niet

Velen hebben hun website laten maken. Als dat door een ervaren ontwikkelaar is gebeurd, dan heeft SEO uitbesteden impliciet plaatsgevonden. Als je webpagina laag in de zoekresultaten van zoekmachines blijft steken, dan zou er (nog) eens naar de SEO moeten worden gekeken. Dan zeker ligt SEO uitbesteden voor de hand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *