Slijtage aan je matras? Bereid je alvast voor een nieuw aan te schaffen

matras

Een matras gaat normaal gesproken minimaal 10 jaar mee. Bij uitstekend onderhoud van een matras dan van zichzelf al van heel goede kwaliteit was zou je dit zelfs tot ongeveer 25 jaar kunnen verlengen. Evenwel is het zo dat als je eenmaal duidelijke slijtage aan je matras waarneemt, dat je dan niet te lang meer kunt wachten met het aanschaffen van een nieuw exemplaar. Je kunt je dan het best alvast voorbereiden op het kopen van een nieuw matras 160×200 centimeter, want bij zichtbare slijtage is de werkelijke kwaliteit waarschijnlijk al te veel verminderd. Uiteindelijk leidt je nachtrust daar dan ook onder.

matras

Met deze tips verleng je de levensduur van je matras

Uiteindelijk is het onvermijdelijk dat je op een dag een nieuw matras nodig hebt. Toch kan het natuurlijk totaal geen kwaad om te proberen de levensduur van je matras zo lang mogelijk te maken. Dit doe je door bijvoorbeeld deze tips op te volgen:

  • Bescherm je matras altijd goed met extra materialen. Leg er een matrasbeschermer onder en breng bovenop altijd een goede molton aan.
  • Draai af en toe je matras om. Leg ‘m zowel ondersteboven als achterstevoren neer. Zo verspreid je zo veel mogelijk de druk die op je matras wordt uitgeoefend.
  • Eet en drink niet in bed. Resten van voedsel zijn namelijk niet bevorderlijk voor de staat van je matras.
  • Vervang en reinig al het beddengoed regelmatig en houd de directe omgeving van je bed schoon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *