Sport, voeding en supplementen combineren

Een gezonde levensstijl begint bij gezond eten en sporten. Dit zijn de twee hoofdelementen van gezond leven. Wat hierbij komt kijken? Onder andere voldoende rust en zo min mogelijk stress. En, wat nog vaak genoeg wordt vergeten: supplementen. Voor velen een goede oplossing in meerdere situaties, maar er wordt nog niet altijd naar gekeken.

Je leest in dit artikel meer over sport, voeding & hoe je dit kunt combineren met sportsupplementen om gezonder te leven.

Wanneer gebruik je sportsupplementen?

Het zit al in de naam: ‘sport’ supplementen. Dit zijn supplementen die ondersteunend werken voor sporters. Eet je gezond en sport je regelmatig, dan is het verstandig om voor sportsupplementen te kiezen.

Met dergelijke supplementen presteer je beter tijdens het sporten, herstellen je spieren sneller en consumeer je gezonde voedingsstoffen. 

Gezonde supplementen

Bij het aanschaffen van (sport)supplementen is het belangrijkste dat je kiest voor gezonde supplementen. Tegenwoordig zijn er namelijk ontzettend veel merken en soorten supplementen. Wees altijd kritisch en kijk goed naar de ingrediënten. Velen kopen bijvoorbeeld geen producten met chemische zoetstoffen acesulfaam-k, aspartaam en/of sucralose. Toch gebruiken veel merken dit wel voor hun supplementen, zoals eiwitshakes. Wil je dit vermijden, kies dan voor niet voor een merk dat ongezonde chemische zoetstoffen in hun supplementen verwerkt. 

Net zoals voeding, geldt ook voor sportsupplementen: het is van belang dat je gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt.

Sport en voeding

Eigenlijk staat sport en voeding, zoals eerder al genoemd is, centraal. Wanneer je consistent sport en goed gezond eet, heb je de basis al te pakken. Dat kun je dan aanvullen met (sport)supplementen. Vervolgens is het zaak om je veranderingen aan je levensstijl te maken die ervoor zorgen dat je gezonder leeft. Denk hierbij aan voldoende slapen (korter dan 6 uur is echt te weinig), stress zoveel mogelijk te vermijden en niet te weinig water drinken. 

Welke supplementen zijn aangeraden?

De bovenstaande vraag hangt volledig af van jouw eigen doel. Er zijn sportsupplementen voor verschillende doelen.

Wil je aankomen in spiermassa, dan is creatine geschikt. Het zorgt ervoor dat je beter presteert en geeft je meer kracht. Creatine is ideaal voor krachtsporters.

Verder zijn eiwitshakes ook belangrijk. Whey eiwitshakes zijn een grote bron van eiwitten, wat van belang is voor spiergroei.

Wil je gewoon meer energie tijdens het sporten? Dan is een cafeïne tablet geschikt. Dit supplement geeft je energie en uithoudingsvermogen, wat je goed kunt gebruiken tijdens het sporten.

Verder zijn er supplementen voor je algemene gezondheid, zoals omega 3 visolie en vitamines en mineralen. Deze zijn voor zowel sporters als niet-sporters geschikt.

Het is dus van belang om goed na te denken over welke sportsupplementen bij jouw doel passen, zodat je voor de juiste supplementen kiest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *