Tips voor het ontstoppen van het riool

Je komt thuis na een lange dag werken en besluit een warme douche te nemen. Wanneer je de douche wilt aanzetten kom je erachter dat het riool verstopt is. Dit is natuurlijk niet wat je wilt. Daarom wil jij je riool ontstoppen in Amersfoort. Een specialist inschakelen voor het ontstoppen van je riool is zeker geen slecht idee wanneer je hier geen ervaring in hebt. Het kan je veel tijd en frustraties besparen. Je kunt er ook voor kiezen om dit zelf te doen. Hiervoor geven wij je in deze blog tips. 

Wat is de oorzaak van je verstopte riool?

Een verstopt riool kan aan veel verschillende dingen liggen. De meest voorkomende reden is het doorspoelen van verkeerde dingen zoals: plastic, luiers, verkeerde etensresten of teveel wc papier in 1 keer. Naast het doorspoelen van verkeerde stoffen is niet de enige oorzaak. Een verstopt riool ontstaat ook vaak door het verkeerd gebruiken van de afvoer. Zo wordt er vaak olie of vet door doorgespoeld wat niet de bedoeling is. Wanneer je riool is ontstopt kan dit zorgen voor waterschade en stank. Dit wilt natuurlijk niemand en daarom moet je dit probleem zo snel mogelijk oplossen. Laat je riool ontstoppen in Amersfoort.

Wat te doen bij verstopping?

Er zijn veel verschillende manieren om je riool te ontstoppen. Zo kan je gebruik maken van een hogedrukreiniger, soda, een plopper en nog meer producten. Het ontstoppen met de hand gaat vaak niet omdat de ontstopping dieper zit dan waar een hand bij kan. Wanneer je deze spullen niet in huis hebt of als je er gewoon geen zin of tijd voor hebt is het beter om hier een specialist voor in te schakelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *